Medical taping & dry needling

Medical taping 

Medical taping is een behandelmethode die goed helpt bij het herstel van blessures. Medical taping gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken, dit werkt veel beter dan de ‘gewone’ sporttape. De fysiotherapeut maakt bij medical taping gebruik van elastische tape, die de weefsels en gewrichten in hun functioneren ondersteunen. U kunt dus gewoon blijven bewegen; terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Wanneer wordt medical taping ingezet?

 • behandelen van spierblessures en verbeteren spierfunctie
 • verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
 • corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
 • ondersteunen van gewrichten
 • behandelen van klachten door overbelasting
 • opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer
 • verminderen van pijn
 • stimuleren van proprioceptie

 

Dry needling

In onze praktijk wordt ook de vrij nieuwe methode dry needling toegepast.

Via een speciale techniek worden dan spierverhardingen (triggerpoints) aangeprikt, waardoor ze snel en langdurig ontspannen. De kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’ in uw spieren ontstaan door ongunstig gebruik van spieren. Denk aan overbelasting, een ongeluk, maar ook stress of slechte voeding.

Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut een zeer dunne, droge naald. Met die naald wordt kort in de spier geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’, en richt zich op spierverhardingen die lokaal of op afstand een pijnlijke plek veroorzaken, zoals (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Bij het prikken kan de spier kort aanspannen. Dat geeft even een soort krampgevoel en soms lokale pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

Het is gebaseerd op westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. Patiënten zijn zeer positief over de effecten van dry needling. Herstel van de klacht is namelijk snel en vaak direct merkbaar.

MAAK EEN AFSPRAAK


Wilt u met een van onze therapeuten een afspraak maken? Maak dan een online afspraak of bel onze praktijk. Heeft u een andere vraag voor ons, vul dan het contactformulier in.

033 – 480 24 77

CONTACTGEGEVENS


Kerklaan 6, 3828 EB Hoogland

033 – 480 24 77

info@fysiocentrumhoogland.nl

STEL HIER UW VRAAG


OPENINGSTIJDEN


Maandag       8.00 – 21.00 uur

Dinsdag          7.30 – 21.00 uur

Woensdag     8.00 – 19.00 uur

Donderdag    8.00 – 21.00 uur

Vrijdag           7.30 – 18.00 uur

Openingstijden:

 

Maandag       8.00 – 21.00 uur

Dinsdag          7.30 – 21.00 uur

Woensdag     8.00 – 18.00 uur

Donderdag    8.00 – 21.00 uur

Vrijdag           7.30 – 18.00 uur

 

Vergoeding zorgverzekeraars

 

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden uw behandeling helemaal of gedeeltelijk. Kijk goed hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie en andere therapieën is opgenomen in uw (aanvullende) polis. Hier vindt u een overzicht met polisvoorwaarden van zorgverzekeraars.

 

Privacy

 

Uw fysiotherapeut houdt, om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie is de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wetten bevatten regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de gegevens, de personen die toegang hebben tot die gegevens en het inzagerecht van de patiënt. Al deze zaken zijn in een procedure vastgelegd.

Uiteraard gaat uw fysiotherapeut zorgvuldig met de gegevens om: daarom is naast de bovengenoemde vastlegging in een procedure voor gebruik in de praktijk, een aantal regels vastgelegd in een privacyreglement. Daarnaast worden enkel en alleen met nadrukkelijke toestemming contactgegevens verzameld voor het kunnen toesturen van gezondheidsdiensten van onze praktijk.

 

WGBO

 

Het is belangrijk dat u de behandeling bij de fysiotherapeut als prettig ervaart. Het kan zijn dat u zich afhankelijk voelt van hem of haar en daarom vinden wij het belangrijk dat u weet dat u bepaalde rechten en plichten heeft. In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) is in 1995 vastgelegd hoe de relatie tussen zorgverlener en patiënt is. Kijk op www.rechtenindezorg.nl voor alle rechten en plichten.

 

Klachtenregeling

 

Natuurlijk doen we er alles aan om de behandeling en het contact zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft over de behandeling van uw fysiotherapeut. Ook kunt u ontevreden zijn over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u is omgegaan. Dan is het goed om uw klacht kenbaar te maken. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie. In deze folder leest u wat u kunt doen als u een klacht heeft over uw fysiotherapeut.

 

Vacature

 

Fysiotherapeut met specialisatie geriatrie 

Vanaf 15 februari 2021

20 uur met mogelijkheid doorgroei naar 40 uur

 

Fysio Centrum Hoogland is een actieve fysiotherapiepraktijk waar meerdere fysiotherapeuten onder een dak samenwerken met medici en paramedici. Als team van enthousiaste fysiotherapeuten heeft iedereen een specialisatie binnen het vakgebied. We zoeken veelvuldig de samenwerking op binnen de muren van ons centrum maar zeker ook daarbuiten. Hierdoor zijn verschillende multidisciplinaire samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. 

De praktijk ligt in het hart van de Amersfoortse wijk Hoogland. In dit voormalige dorp hebben mensen veel oog en zorg voor elkaar, maar de groep kwetsbare ouderen groeit en vraagt steeds meer om professionele zorg. Zorg van de fysiotherapeut in samenwerking met het wijkteam, de huisarts, buurtzorg en andere disciplines. Wij zoeken een nieuwe collega, die zich met enthousiasme en gedrevenheid wil inzetten voor deze patiënten. Binnen onze praktijk is er al een brede patiëntengroep waar je zo aan het werk kunt.

Ben jij die zelfstandige fysiotherapeut met een master in geriatrie (i.o.), die zijn of haar energie wil inzetten voor deze specialisatie binnen ons centrum? En ben jij goed in het samenwerken met andere disciplines om de geriatrische fysiotherapie binnen de wijk op te bouwen? Dan willen wij graag jou ontmoeten.

Voor deze vacature verwachten we dat je:

 • De hbo-opleiding fysiotherapie hebt afgerond 
 • Minimaal 2-3 jaar werkervaring hebt
 • De Master Geriatrie hebt afgerond of voor in opleiding bent
 • Ondernemend, zelfstandig, proactief en ambitieus bent
 • Graag multidisciplinair werkt
 • Vanuit vrijheid en zelfstandigheid werkt met een groot commitment naar je patiënten, collega’s en werkomgeving
 • Bij voorkeur woonachtig bent in Amersfoort of directe omgeving
 • Beschikbaar bent voor 20 uur per week (waarvan 1 avond) met uitzicht op meerdere uren (tot fulltime). 
 • Ingeschreven bij kwaliteitsregister CKR - KNGF

Wij bieden je:

 • Een team toffe collega’s; een prettige en collegiale werkomgeving
 • Een goed ingerichte praktijkruimte en oefenruimte
 • Een lerende organisatie waarbij kennis delen hoog in het vaandel staat
 • Werken bij een innovatieve, dynamische en vitale praktijk
 • Ruimte én begeleiding om te werken aan je eigen ontwikkeling
 • Korte lijnen met verwijzers 
 • Goede arbeidsvoorwaarden 
 • Een salaris dat in overeenstemming is met het niveau van de functie

Voor meer informatie, mail naar: Caspar Tittse info@fysiocentrumhoogland.nl