Over ons

 

Fysio Centrum Hoogland is het fysiotherapie- en gezondheidscentrum van Jeroen van der Hoeven, Caspar Tittse en Linda Henebiens-Tukker. Als ervaren fysiotherapeuten hebben zij in 2013 de handen ineengeslagen om dit multidisciplinaire centrum voor mensen uit Hoogland, Amersfoort en omstreken op te richten. In deze persoonlijke praktijk werken betrokken, zorgvuldige en professionele fysiotherapeuten aan de hoogste kwaliteit van zorg. Welke klacht u ook heeft, u kunt bij ons terecht. Voor ouderen hebben we diverse (beweeg)programma’s. Wij staan voor onze patiënten en werken als team prettig met elkaar samen. Naast het uitgebreide aanbod aan diverse disciplines staat in het hart van onze praktijk altijd een kop koffie klaar. Wij hebben goed contact met onze collega’s, huisartsen, ziekenhuizen en zorgnetwerken in de regio om met elkaar de zorg nog beter te maken. U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak bij ons maken.

De praktijk …

waar u wordt gezien

die u in beweging brengt

waar vriendelijkheid voorop staat

met de nieuwste behandelingen

'Ik voel mij volledig op mijn gemak bij de therapeut'

'Prettig contact, deskundige behandeling, fijne ruimte'

'De praktijk en de fysiotherapeuten zijn helemaal top'

'Ik heb het contact als zeer respectvol ervaren'

Medewerkers van Fysio Centrum Hoogland zijn allen lid van de erkende beroepsverenigingen:

ONS TEAM


 

 

Fysio Centrum Hoogland is een fysiotherapiepraktijk en gezondheidscentrum voor Hoogland en omstreken. In dit centrum werken gekwalificeerde en ervaren therapeuten aan uw gezondheid. Hier draait alles om een professionele en individuele aanpak.

U krijgt adviezen, behandelingen en begeleiding op een manier die de hedendaagse cliënt en/of patiënt vraagt. Persoonlijk, eerlijk, zorgzaam en met de nieuwste technieken en inzichten. Wij werken intens samen met elkaar als team, maar voeren ook overleg met collega’s, artsen en therapeuten buiten ons centrum. Zo zijn wij aangesloten bij diverse netwerken als het Onco-netwerk, Fybro-net en KeiVitaal. Wanneer nodig verwijzen wij door. De samenwerkingsvorm waarin ons team optimaal functioneert, resulteert in korte lijnen en een grote flexibiliteit.

Jeroen van der Hoeven

Jeroen van der Hoeven

Fysiotherapeut, manueel therapeut

Jeroen van der Hoeven (1968) is fysiotherapeut, manueel therapeut en mede-eigenaar van Fysio Centrum Hoogland. Jeroen was van 2001 tot 2013 medepraktijk eigenaar van de praktijk Mirani & van der Hoeven in Hoogland. Vanaf 2013 is deze praktijk voortgezet in Fysio Centrum Hoogland. Jeroens behandeling kenmerkt zich door zijn individuele aanpak, gericht op de klacht en de oorzaak van de klacht. Met oog voor persoonlijke en omgevingsfactoren. Hij volgde zijn opleiding Fysiotherapie aan de HAN en Manuele Therapie E.S SMTU Nieuwegein. Jeroens specialisatie is fysiotherapie en manuele therapie E.S. Tevens heeft hij veel ervaring bij diagnosticeren en behandelen van sport gerelateerde klachten. Jeroen ziet dat samenwerking en intercollegiaal overleg de zorg aan cliënten verbetert. De korte lijnen en flexibele opstelling van hem en zijn collega’s typeren de praktijk. Daarnaast werkt Jeroen nauw samen met huisartsen, specialisten en het Sportmedisch Centrum van Meander Medisch Centrum.

jeroen@fysiocentrumhoogland.nl

Caspar Tittse

Caspar Tittse

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, diabetes, hart en vaat, coaching

Caspar Tittse (1970) is fysiotherapeut, coach en mede-eigenaar van Fysio Centrum Hoogland. Hij werkt sinds twintig jaar als fysiotherapeut in zowel particuliere praktijken, instellingen als bedrijven. De laatste 20 jaar heeft Caspar beweegprogramma’s ontwikkeld voor mensen met kanker, diabetes en hart&vaat. Dit doet hij in samenwerking met cardiologen, sportartsen, diëtisten en psychologen. Caspar heeft een sterk motiverende kwaliteit om mensen in beweging te krijgen bij ziekte en herstel. Hij werkt nauw samen met zijn collega’s, maar ook met therapeuten en artsen buiten het centrum. Caspar genoot zijn opleiding fysiotherapie bij de Hogeschool Thim van der Laan en zet tevens zijn coachende kwaliteiten is, die hij opdeed tijdens zijn opleiding tot gecertificeerd coach bij de School voor Coaching. Daarnaast volgde Caspar de premaster gerontologie/ouderenfysiotherapie en is hij nu bezig met de premaster oncologie. Fysio Centrum Hoogland is sinds jaar en dag een droom van Caspar: een multidisciplinair centrum voor fysiotherapie met alle ruimte voor persoonlijke aandacht voor de patiënt.

caspar@fysiocentrumhoogland.nl

Linda Henebiens-Tukker

Linda Henebiens-Tukker

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie

Linda Henebiens -Tukker (1970) is algemeen en oncologie/oedeem fysiotherapeut en mede-eigenaar van Fysiocentrum Hoogland. Linda kenmerkt zich door een persoonlijke en toegankelijke aanpak en ze heeft veel oog voor de klachten die mensen hebben. In 2005 heeft zij zich gespecialiseerd als oncologie fysiotherapeut en als oedeemtherapeut. Ook biedt zij behandelingen aan middels fascietechnieken; een afgeleide van bindweefseltechnieken. Linda raakte  bijzondere geïnteresseerd in de oncologie, mede door dat de ziekte zich presenteerde in haar persoonlijk leven.  “Je ziet en hoort zoveel aan verhalen en informatie. Dan is het fijn als er een fysiotherapeut in de buurt is die echt gespecialiseerd is in de oncologie (kanker) en oedeemtherapie”.
Linda werkt tevens als fysiotherapeut aan huis en onderhoudt nauwe contacten met plaatselijke zorgverleners zoals de thuiszorg en buurtzorg. Borstkanker en hoofd/hals kanker zijn een speerpunt van haar. Linda studeerde aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Amsterdam. Na haar werkzaamheden in diverse praktijken, ziekenhuizen en instellingen startte de Amersfoortse in 2001 haar eigen praktijk in Amersfoort en later in Hoogland.  Haar praktijk is sinds 2013 onderdeel van Fysio Centrum Hoogland, waar Linda volledig op haar plek is met haar specialisaties en doelgroepen.

 linda@fysiocentrumhoogland.nl

Fleur Bronke

Fleur Bronke

Fysiotherapeut: neurologie, dry needling

Fleur Bronke (1990) werkt sinds 2017 als fysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland. Voordat zij hier kwam, werkte ze in Utrecht bij een praktijk die gespecialiseerd is in neurologische aandoeningen en mensen met vermoeidheidsklachten. Behalve basisfysiotherapie is Fleur gespecialiseerd in neurologische aandoeningen. Denk aan niet aangeboren hersenletsel zoals beroertes of dwarslaesies of aandoeningen zoals ALS en Parkinson. Tevens heeft zij zich verdiept in het opnieuw leren van lopen bij mensen met neurologische en/of musculoskeletale problematiek en het herstel van mensen met chronische vermoeidheidsklachten of stress. Verder kunt u bij haar ook terecht voor nek-, schouder- en rugklachten en het trainen van mensen met een lage belastbaarheid. Zij geeft ook de lessen: boksen met Parkinson. Fleur geniet van de praktijk met een sterk team, dat ruimte openlaat voor vragen en waar je veel van elk discipline kunt leren. Ook werkt zij veel samen met andere zorgverleners in de wijk Hoogland. Fleur volgde haar studie fysiotherapie in Utrecht.

fleur@fysiocentrumhoogland.nl

Renie Meddens

Renie Meddens

Fysiotherapeut: ouderen fysiotherapie, artrose

Renie Meddens (1993) werkt sinds 2017 bij Fysio Centrum Hoogland. Daarvoor werkte zij in verschillende verzorgingshuizen in Hilversum, waaronder op een gesloten psychogeriatrische afdeling. Het leukste bij Fysio Centrum Hoogland vindt zij de sfeer op de praktijk en de gezelligheid die altijd aanwezig is. Ze werkt graag met ouderen, hieruit haalt zij veel voldoening en deze doelgroep ligt haar goed. De oudere mens heeft vaak de meest interessante verhalen te vertellen. Vaak zijn er meer dan een pathologieën aanwezig waardoor er rekening gehouden moet worden met veel meer dan alleen de klacht waarmee ze komen. Renie verwacht dat fysiotherapie steeds belangrijker gaat worden binnen onze samenleving. Mede omdat we natuurlijk steeds meer oudere mensen krijgen, die soms wel een extra steuntje of zetje kunnen gebruiken. Daarbij worden de meeste mensen steeds drukker en kan fysiotherapie worden ingezet om mensen weer te laten helpen ontspannen. Daarom vindt zij psychosomatische klachten ook interessant. In haar optiek zijn geest en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden en wanneer het met één van de twee niet goed gaat, is de ander hier automatisch mee verbonden.

renie@fysiocentrumhoogland.nl

Aldo Tjoeng

Aldo Tjoeng

Fysiotherapeut, manueel therapeut: hardloopanalyses en blessures

Aldo Tjoeng (1980) werkt sinds 2019 als manueel fysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland. Hij is Mulligan therapeut (Manuele Therapie) en is vaardig in Dry Needling en Medical Taping. Binnen ons centrum begeleidt hij alle (top)sporters met adviezen, therapie en maakt hij hardloop- en bewegingsanalyses. Aldo is sinds 2004 fysiotherapeut en studeerde in 2007 af als bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richting Sport Biomedisch. Als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper deed hij onderzoek gedaan naar de hardlooptechniek bij De Toekomst van Ajax. Vervolgens heeft hij met het analyseren van bewegingspatronen en blessures verschillende topsporters begeleid in de atletiek, zoals Bram Som en Gert-Jan Liefers bij het EK-atletiek 2009 en het WK in 2011. Sporten is een passie van hem. Zelf loopt hij graag hard, fiets hij of doet aan sportklimmen. Voor voetbal-, atletiek- en korfbalclubs voert hij sporttesten uit en geeft hij advies op individueel- en op teamniveau. Hij begeleidde in 2019 samen met Bram Som het NN Business Running team naar de marathons van Berlijn en New York.
Daarnaast werkte hij een jaar in het Zwitserse Davos waar hij astmapatiënten begeleidde. Aldo gaf zeven jaar fysiotherapieles aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht.

aldo@fysiocentrumhoogland.nl

Katja Schmeing

Katja Schmeing

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie

Katja Schmeing (1979) werkt sinds 2020 als fysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland. Zij heeft al ruim 20 jaar ervaring als fysiotherapeut en is gespecialiseerd in oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie. Zij genoot haar opleiding oedeemtherapie en manuele lymfedrainage aan de Asdonk Schule in Berlijn en is opgeleid volgens de methode Casley-Smith. Zij staat geregistreerd in het oedeemregister van de KNGF.

Met veel kennis, bewondering en interesse begeleidt zij oncologiepatiënten tijdens de chemotherapie en andere behandelingen, het revalideren naar terugkeer in werk of hobby, alsmede in de palliatieve fase. Behalve haar kennis en kwaliteit in de behandeling, waarderen de patiënten haar als vertrouwenspersoon en vanwege haar luisterend oor. Katja geeft ook medische trainingstherapie voor groepen, waarbij ze patiënten goed kan motiveren hun doelen te bereiken.

katja@fysiocentrumhoogland.nl

Birgit Post-Hoes

Birgit Post-Hoes

Fysiotherapeut: ademtherapeut

Birgit Post-Hoes is BIG geregistreerd fysiotherapeut en werkt enkele dagen per week bij Fysio Centrum Hoogland. Zij is gespecialiseerd in fysiotherapie en ademtherapie. “Ik vind het bij mijn behandeling belangrijk, dat iedereen bij adem- of beweegklachten zelf leert wat men moet doen. Daarom schenk ik veel aandacht aan ‘meer inzicht in ontstaan’ (hoe en wat doe ik), ‘eigen inbreng’ (wat staat mijn herstel in de weg), ‘grenzen voelen en (in)stellen’, ‘wat kan ik zelf om mijn klachten te verbeteren’ en ‘wanneer heb ik hulp nodig’. Ze geeft ook groepslessen ademtherapie. Birgit is ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie en is als ademtherapeute volgens de Methode van Dixhoorn aangesloten bij die beroepsvereniging.

bipo@fysio-posthoes.nl

ANDERE DISCIPLINES


 

Ellen van de Fijnegeer – pedicure | Maarten van Essen – orthopedisch arts | Senne Schipper – podotherapeut

 

Ellen van de Fijnegeer

Ellen van de Fijnegeer

Pedicure

Ellen van de Fijnegeer (1968) is sinds 1997 werkzaam als pedicure. In 2013 maakte zij de overstap naar Fysio Centrum Hoogland. Als pedicure behandelt Ellen mensen met (pijnlijke) voetklachten. Dit kunnen zijn: te dikke nagels, ingroeiende nagels, kloven en/of likdoorns. De voetzorg die zij verleent loopt uiteen van nagels knippen tot zorg voor de voeten van een diabeet na amputatie van een teen. De zorg zit ook in het geven van voorlichting en adviezen.
Ze heeft al de specialisaties voetverzorging bij Diabetes Mellitus en Reuma en Oncologisch Voetzorgverlenen en rondt nu haar opleiding voor Medisch Pedicure af. Door haar jarenlange ervaring als pedicure is er een prettige samenwerking ontstaan met o.a. huisartsen, praktijkondersteuners en podotherapeuten. Ellen vindt het fijn om in dit centrum samen te werken met de diverse disciplines, die haar kijk op de zorg breder maken. Met meerdere disciplines in één centrum ben je sterker als zorgverlener en de cliënten kunnen op één adres meerdere vormen van zorg krijgen. De praktijk is op de begane grond en parkeren kan gratis voor de deur. Tijdens de eerste afspraak maakt zij graag tijd vrij om samen met u tot de voetzorg behandeling te komen die u wenst.

ellen@ellenvoetzorg.nl – www.ellenvoetzorg.nl

Maarten van Essen

Maarten van Essen

Orthopodisch arts

Maarten van Essen (1961) werkt als zelfstandig orthopedisch arts bij Fysio Centrum Hoogland. Zijn vakgebied is niet-operatieve orthopedie, ofwel orthopedische geneeskunde. Alle weefsels zoals spieren, zenuwen, kapsels, gewrichten, pezen en dergelijke horen hierin thuis. Patiënten met chronische pijn, slecht herstellende blessures en artrose van kleine en grote gewrichten kunnen bij hem terecht. Een probleem met de zenuwen is vaak een belangrijke oorzaak van chronische klachten. Maartens specialiteit is de zenuwen te helpen hun functie zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat het herstelvermogen verbetert. Mensen raken dan pijn kwijt, kunnen weer oefenen en worden gezonder en fitter. Als arts kan hij daarbij kiezen uit verschillende technieken.
Hiervoor werkte Maarten als bedrijfsarts, medisch leider van het Nederlands RSI Instituut, arts voor het Spine & Joint Centre in Rotterdam en hij heeft meer dan 25 jaar een eigen praktijk in de orthopedische geneeskunde. Hij ziet door deze ervaring de overeenkomsten tussen whiplash, bekkeninstabiliteit en RSI, en chronische rugpijn en een achillespees die maar niet beter wil worden. Verder heeft hij ervaring in de sportgeneeskunde als arts voor het SMA en meer dan 30 jaar voor atletiekvereniging Altis. Maarten werkt met onze fysiotherapeuten samen bij het ondersteunen bij individuele patiënten. Daarnaast is hij druk bezig een groot project op te zetten om mensen met knie-artrose beter te helpen.

info@praktijkvanessen.nl – www.praktijkvanessen.nl

Senne Schipper

Senne Schipper

Podotherapeut

Senne Schipper is allround podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten. Hij is gespecialiseerd in sport gerelateerde klachten, maar behandelt ook alledaagse klachten aan de voet, enkel, knie, heup en rug. U kunt hem terecht voor een diabetes (voet)screening. Naarmate iemand langer diabetes heeft, wordt de kans groter dat er complicaties optreden, bijvoorbeeld in de voeten of benen. Naast mensen met diabetes behandelt hij ook andere doelgroepen zoals: kinderen, (top)sporters, reumapatiënten en werknemers met zware beroepen. Met zijn kennis in het biomechanische aspect in combinatie met anatomische aspect stelt hij een passend behandelplan op. Op de locatie in Hoogland werkt hij samen met de andere disciplines van Fysio Centrum Hoogland. Deze samenwerking resulteert in het snel en inhoudelijk met elkaar overleggen.

Senne.schipper@rondomtherapeuten.nl / 088-1180500
www.rondompodotherapeuten.nl/hoogland

CONTACTGEGEVENS


Kerklaan 6, 3828 EB Hoogland

033 – 480 24 77

info@fysiocentrumhoogland.nl

STEL HIER UW VRAAG


OPENINGSTIJDEN


Maandag       8.00 – 21.00 uur

Dinsdag          7.30 – 21.00 uur

Woensdag     8.00 – 19.00 uur

Donderdag    8.00 – 21.00 uur

Vrijdag           7.30 – 18.00 uur