Over ons

 

Fysio Centrum Hoogland is het fysiotherapie- en gezondheidscentrum van Jeroen van der Hoeven, Caspar Tittse en Linda Henebiens-Tukker. Als ervaren fysiotherapeuten hebben zij in 2013 de handen ineengeslagen om dit multidisciplinaire centrum voor mensen uit Hoogland, Amersfoort en omstreken op te richten. In deze persoonlijke praktijk werken betrokken, zorgvuldige en professionele fysiotherapeuten aan de hoogste kwaliteit van zorg. Welke klacht u ook heeft, u kunt bij ons terecht. Voor ouderen hebben we diverse (beweeg)programma’s. Wij staan voor onze patiënten en werken als team prettig met elkaar samen. Naast het uitgebreide aanbod aan diverse disciplines staat in het hart van onze praktijk altijd een kop koffie klaar. Wij hebben goed contact met onze collega’s, huisartsen, ziekenhuizen en zorgnetwerken in de regio om met elkaar de zorg nog beter te maken. U kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak bij ons maken.

De praktijk …

waar u wordt gezien

die u in beweging brengt

waar vriendelijkheid voorop staat

met de nieuwste behandelingen

'Ik voel mij volledig op mijn gemak bij de therapeut'

'Prettig contact, deskundige behandeling, fijne ruimte'

'De praktijk en de fysiotherapeuten zijn helemaal top'

'Ik heb het contact als zeer respectvol ervaren'

Medewerkers van Fysio Centrum Hoogland zijn allen lid van de erkende beroepsverenigingen:

ONS TEAM


 

 

Fysio Centrum Hoogland is een fysiotherapiepraktijk en gezondheidscentrum voor Hoogland en omstreken. In dit centrum werken gekwalificeerde en ervaren therapeuten aan uw gezondheid. Hier draait alles om een professionele en individuele aanpak.

U krijgt adviezen, behandelingen en begeleiding op een manier die de hedendaagse cliënt en/of patiënt vraagt. Persoonlijk, eerlijk, zorgzaam en met de nieuwste technieken en inzichten. Wij werken intens samen met elkaar als team, maar voeren ook overleg met collega’s, artsen en therapeuten buiten ons centrum. Zo zijn wij aangesloten bij diverse netwerken als het Onco-netwerk, Fybro-net en KeiVitaal. Wanneer nodig verwijzen wij door. De samenwerkingsvorm waarin ons team optimaal functioneert, resulteert in korte lijnen en een grote flexibiliteit.

Jeroen van der Hoeven

Jeroen van der Hoeven

Fysiotherapeut, manueel therapeut

Jeroen van der Hoeven (1968) is fysiotherapeut, manueel therapeut en mede-eigenaar van Fysio Centrum Hoogland. Jeroen was van 2001 tot 2013 medepraktijk eigenaar van de praktijk Mirani & van der Hoeven in Hoogland. Vanaf 2013 is deze praktijk voortgezet in Fysio Centrum Hoogland. Jeroens behandeling kenmerkt zich door zijn individuele aanpak, gericht op de klacht en de oorzaak van de klacht. Met oog voor persoonlijke en omgevingsfactoren. Hij volgde zijn opleiding Fysiotherapie aan de HAN en Manuele Therapie E.S SMTU Nieuwegein. Jeroens specialisatie is fysiotherapie en manuele therapie E.S. Tevens heeft hij veel ervaring bij diagnosticeren en behandelen van sport gerelateerde klachten. Jeroen ziet dat samenwerking en intercollegiaal overleg de zorg aan cliënten verbetert. De korte lijnen en flexibele opstelling van hem en zijn collega’s typeren de praktijk. Daarnaast werkt Jeroen nauw samen met huisartsen, specialisten en het Sportmedisch Centrum van Meander Medisch Centrum.

jeroen@fysiocentrumhoogland.nl

Caspar Tittse

Caspar Tittse

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, diabetes, hart en vaat, coaching

Caspar Tittse (1970) is fysiotherapeut, coach en mede-eigenaar van Fysio Centrum Hoogland. Hij werkt sinds twintig jaar als fysiotherapeut in zowel particuliere praktijken, instellingen als bedrijven. De laatste 20 jaar heeft Caspar beweegprogramma’s ontwikkeld voor mensen met kanker, diabetes en hart&vaat. Dit doet hij in samenwerking met cardiologen, sportartsen, diëtisten en psychologen. Caspar heeft een sterk motiverende kwaliteit om mensen in beweging te krijgen bij ziekte en herstel. Hij werkt nauw samen met zijn collega’s, maar ook met therapeuten en artsen buiten het centrum. Caspar genoot zijn opleiding fysiotherapie bij de Hogeschool Thim van der Laan in Utrecht en zet tevens zijn coachende kwaliteiten in, die hij opdeed tijdens zijn opleiding tot gecertificeerd coach bij de School voor Coaching. Daarnaast volgde Caspar de premaster gerontologie/ouderenfysiotherapie en premaster oncologie. Fysio Centrum Hoogland is sinds jaar en dag een droom van Caspar: een multidisciplinair centrum voor fysiotherapie met alle ruimte voor persoonlijke aandacht voor de patiënt.

caspar@fysiocentrumhoogland.nl

Linda Henebiens-Tukker

Linda Henebiens-Tukker

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie

Linda Henebiens -Tukker (1970) is algemeen en oncologie/oedeem fysiotherapeut en mede-eigenaar van Fysiocentrum Hoogland. Linda kenmerkt zich door een persoonlijke en toegankelijke aanpak en ze heeft veel oog voor de klachten die mensen hebben. In 2005 heeft zij zich gespecialiseerd als oncologie fysiotherapeut en als oedeemtherapeut. Ook biedt zij behandelingen aan middels fascietechnieken; een afgeleide van bindweefseltechnieken. Linda raakte  bijzondere geïnteresseerd in de oncologie, mede door dat de ziekte zich presenteerde in haar persoonlijk leven.  “Je ziet en hoort zoveel aan verhalen en informatie. Dan is het fijn als er een fysiotherapeut in de buurt is die echt gespecialiseerd is in de oncologie (kanker) en oedeemtherapie”.
Linda werkt tevens als fysiotherapeut aan huis en onderhoudt nauwe contacten met plaatselijke zorgverleners zoals de thuiszorg en buurtzorg. Borstkanker en hoofd/hals kanker zijn een speerpunt van haar. Linda studeerde aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Amsterdam. Na haar werkzaamheden in diverse praktijken, ziekenhuizen en instellingen startte de Amersfoortse in 2001 haar eigen praktijk in Amersfoort en later in Hoogland.  Haar praktijk is sinds 2013 onderdeel van Fysio Centrum Hoogland, waar Linda volledig op haar plek is met haar specialisaties en doelgroepen.

 linda@fysiocentrumhoogland.nl

Katja Schmeing

Katja Schmeing

Fysiotherapeut: oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie

Katja Schmeing (1979) werkt sinds 2020 als fysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland. Zij heeft al ruim 20 jaar ervaring als fysiotherapeut en is gespecialiseerd in oncologische revalidatie, lymfedrainage- en oedeemtherapie. Zij genoot haar opleiding oedeemtherapie en manuele lymfedrainage aan de Asdonk Schule in Berlijn en is opgeleid volgens de methode Casley-Smith. Zij staat geregistreerd in het oedeemregister van de KNGF.

Met veel kennis, bewondering en interesse begeleidt zij oncologiepatiënten tijdens de chemotherapie en andere behandelingen, het revalideren naar terugkeer in werk of hobby, alsmede in de palliatieve fase. Behalve haar kennis en kwaliteit in de behandeling, waarderen de patiënten haar als vertrouwenspersoon en vanwege haar luisterend oor. Katja geeft ook medische trainingstherapie voor groepen, waarbij ze patiënten goed kan motiveren hun doelen te bereiken.

katja@fysiocentrumhoogland.nl

Liesl Hubee

Liesl Hubee

Fysiotherapeut: ouderen fysiotherapie, hart- en vaataandoeningen, dry needling

Liesl Hubee werkt sinds 2021 in onze praktijk als fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in hart- en vaataandoeningen, problemen met gewrichten, zoals schouder-, nek- en rugklachten. Ook past zij dry-needling toe. Liesl heeft affiniteit met de oudere doelgroep. Haar persoonlijke en betrokken aanpak wordt zeer gewaardeerd.

Voordat ze naar Nederland verhuisde, werkte zij vanaf 1990 in diverse praktijken en het ziekenhuis in Pretoria (Zuid-Afrika) waar zij met haar gezin woonde. Ook had zij enige tijd een eigen praktijk. Liesl is een enthousiaste teamspeler en vindt het belangrijk om zich als professional te blijven bijscholen en nieuwe relevante onderzoeken te bestuderen. Fysiotherapie is voor haar niet alleen een beroep, maar vooral hartstocht, waar zij altijd veel van geniet.

Liesl@fysiocentrumhoogland.nl

Natasja van den Berg

Natasja van den Berg

Manueel therapeut, fysiotherapeut en handtherapeut

Natasja werkt bij Fysio Centrum Hoogland als manueel therapeut, met nog een extra specialisatie alls handtherapeut. Met die specialisaties is ze een aanwinst voor ons centrum voor patiënten met klachten aan de pols, hand, pezen en gewrichten, zoals bij artrose of blessures.

Voordat Natasja in 2023 in Hoogland aan de slag ging werkte ze in diverse fysiotherapiepraktijken in Rotterdam en Nijkerk. Ze studeerde fysiotherapie en behaalde haar master Manuele therapie aan de Hogeschool Breederode in Rotterdam.

Als therapeut vindt zij het belangrijk om mensen actief bij het behandelproces te betrekken, zodat zij zelf het heft in eigen hand hebben over hun herstel. Ze krijgt zelf veel energie van het werken aan doelen om gezondheidsproblemen te verhelpen of verminderen. Hierbij heeft zij zowel oog voor de fysieke als mentale kanten van de klacht. Ze heeft ook veel kennis op het gebied van preventie en heeft nog een extra studie gedaan om betere samenwerking te creëren tussen fysiotherapeuten, huisartsen en andere zorgverleners.

In haar vrije tijd is ze een actieve sporter, duikt regelmatig de keuken in voor een Aziatisch recept en reist graag naar (on)bekende plekken over de hele wereld.

Natasja@fysiocentrumhoogland.nl

Çaglayan Van der Valk

Çaglayan Van der Valk

Manueeltherapeut

Çaglayan Van der Valk (1992) is een enthousiaste en betrokken manueeltherapeut die sinds 2021 aan ons centrum verbonden is. Zij studeerde af aan de SOMT nadat ze haar studie Fysiotherapie in 2013 had afgerond, waarna ze enige jaren werkte in fysiotherapiepraktijken in Woudenberg en Brakel. Zij werkt in onze praktijk met patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat, sportklachten en klachten die te maken hebben rondom de ouderdom, zoals artrose.

Ze is sportief ingesteld, heeft altijd volleybal gespeeld en is opgegroeid in Twente, maar woont met haar man en twee jonge kinderen sinds kort in deze regio. Çaglayan krijgt veel energie van het werken met mensen en heeft veel persoonlijke aandacht voor de mens achter de klacht.

Caglayan@fysiocentrumhoogland.nl

 

Ruud Hordijk

Ruud Hordijk

Fysiotherapeut

Ruud Hordijk (1994) is algemeen fysiotherapeut bij Fysio Centrum Hoogland. Ook is hij geregeld in de oefenzaal te vinden met revalidatie en activeringsgroepen. Na zijn afstuderen is Ruud direct als fysiotherapeut aan de slag gegaan, eerst in Utrecht en sinds 2021 in Hoogland. Al vanaf zijn jeugd heeft hij interesse in biologie en het functioneren van het menselijk lichaam, wat nu mooi samenkomt in zijn vak. Tijdens zijn studie fysiotherapie in Utrecht ontdekte hij hoe complex het lichaam kan zijn, maar ook vaak hoe vernuftig alles werkt. Hij kwam er tijdens het werk achter dat mensen zelden in een hokje te plaatsen zijn. Iedereen heeft een eigen verhaal, maar het belangrijkste is dat alles als één geheel samenwerkt. Veel mensen komen bij ons met een specifieke klacht, maar vaak moet de puzzel gelegd worden om het hele lichaam weer goed te laten functioneren. Ruud vindt het fantastisch om daar iets in te betekenen.

Ruud@fysiocentrumhoogland.nl 

 

Roger van der Have

Roger van der Have

Sportfysiotherapeut, golf-fysiotherapeut en sportmasseur

Roger (1964) werkt sinds april 2023 bij ons. Al geruime tijd woont hij met zijn vrouw en twee kinderen in Amersfoort. De opleiding fysiotherapie heeft hij gevolgd bij Thim van de Laan en vervolgens de sportfysiotherapie-opleiding bij de Hogeschool Utrecht. Vervolgens heeft hij gewerkt bij enkele sportbonden, sportverenigingen en een particuliere praktijk. Daarnaast heeft hij verschillende opleidingen en cursussen gedaan gericht op functioneel bewegen en het ontwikkelen van het atletisch vermogen.

Hij voelt zich zeer op zijn plek bij Fysio Centrum Hoogland waar hij met zijn inzet, kennis en enthousiasme van betekenis kan zijn en in nauwe samenwerking met zijn collega’s op een prettige manier aan uw herstel kan bijdragen. Hij is regelmatig werkzaam in de oefenzaal voor revalidatietraining en bij buitenactiviteiten tijdens het begeleiden van beweegprogramma’s.

Roger@fysiocentrumhoogland.nl 

 

ANDERE DISCIPLINES


 

Maarten van Essen – orthopedisch arts | Senne Schipper – podotherapeut | Birgit Posthoes – adem- en fysiotherapeut | Dana Ploeger – coach | Marjon van Hofslot – Assistent Backoffice

Maarten van Essen

Maarten van Essen

Orthopodisch arts

Maarten van Essen (1961) werkt als zelfstandig orthopedisch arts bij Fysio Centrum Hoogland. Zijn vakgebied is niet-operatieve orthopedie, ofwel orthopedische geneeskunde. Alle weefsels zoals spieren, zenuwen, kapsels, gewrichten, pezen en dergelijke horen hierin thuis. Patiënten met chronische pijn, slecht herstellende blessures en artrose van kleine en grote gewrichten kunnen bij hem terecht. Een probleem met de zenuwen is vaak een belangrijke oorzaak van chronische klachten. Maartens specialiteit is de zenuwen te helpen hun functie zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat het herstelvermogen verbetert. Mensen raken dan pijn kwijt, kunnen weer oefenen en worden gezonder en fitter. Als arts kan hij daarbij kiezen uit verschillende technieken.
Hiervoor werkte Maarten als bedrijfsarts, medisch leider van het Nederlands RSI Instituut, arts voor het Spine & Joint Centre in Rotterdam en hij heeft meer dan 25 jaar een eigen praktijk in de orthopedische geneeskunde. Hij ziet door deze ervaring de overeenkomsten tussen whiplash, bekkeninstabiliteit en RSI, en chronische rugpijn en een achillespees die maar niet beter wil worden. Verder heeft hij ervaring in de sportgeneeskunde als arts voor het SMA en meer dan 30 jaar voor atletiekvereniging Altis. Maarten werkt met onze fysiotherapeuten samen bij het ondersteunen bij individuele patiënten. Daarnaast is hij druk bezig een groot project op te zetten om mensen met knie-artrose beter te helpen.

info@praktijkvanessen.nl – www.praktijkvanessen.nl

Senne Schipper

Senne Schipper

Podotherapeut

Senne Schipper is allround podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten. Hij is gespecialiseerd in sport gerelateerde klachten, maar behandelt ook alledaagse klachten aan de voet, enkel, knie, heup en rug. U kunt hem terecht voor een diabetes (voet)screening. Naarmate iemand langer diabetes heeft, wordt de kans groter dat er complicaties optreden, bijvoorbeeld in de voeten of benen. Naast mensen met diabetes behandelt hij ook andere doelgroepen zoals: kinderen, (top)sporters, reumapatiënten en werknemers met zware beroepen. Met zijn kennis in het biomechanische aspect in combinatie met anatomische aspect stelt hij een passend behandelplan op. Op de locatie in Hoogland werkt hij samen met de andere disciplines van Fysio Centrum Hoogland. Deze samenwerking resulteert in het snel en inhoudelijk met elkaar overleggen.

Senne.schipper@rondomtherapeuten.nl / 088-1180500
www.rondompodotherapeuten.nl/hoogland

Birgit Post-Hoes

Birgit Post-Hoes

Fysiotherapeut: ademtherapeut

Birgit Post-Hoes is BIG geregistreerd fysiotherapeut en werkt enkele dagen per week bij Fysio Centrum Hoogland. Zij is gespecialiseerd in fysiotherapie en ademtherapie. “Ik vind het bij mijn behandeling belangrijk, dat iedereen bij adem- of beweegklachten zelf leert wat men moet doen. Daarom schenk ik veel aandacht aan ‘meer inzicht in ontstaan’ (hoe en wat doe ik), ‘eigen inbreng’ (wat staat mijn herstel in de weg), ‘grenzen voelen en (in)stellen’, ‘wat kan ik zelf om mijn klachten te verbeteren’ en ‘wanneer heb ik hulp nodig’. Ze geeft ook groepslessen ademtherapie. Birgit is ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie en is als ademtherapeute volgens de Methode van Dixhoorn aangesloten bij die beroepsvereniging.

bipo@fysio-posthoes.nl

Dana Ploeger

Dana Ploeger

Coach

Dana Ploeger (1970) werkt als coach en mindfulnesstrainer in onze praktijk. Niet iedereen zet de stap naar een psycholoog als je niet lekker in je vel zit, dan biedt coaching uitkomst. Dana verstaat de kunst om je in een paar gesprekken inzicht te geven in de thema’s waar jij tegenaan loopt en daar oplossingen voor te vinden. Je functioneert weer vanuit je eigen kracht, voelt je vitaler en meer in balans. Ook zeer geschikt voor ouderen op zoek naar zingeving. Zij heeft veel ervaring met mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes, kanker, stress en vermoeidheid. Zij werkt doelgericht, positief en stelt jouw levenservaring en talenten centraal. Dana Ploeger is gecertificeerd lid van de organisatie van beroepscoaches, NOBCO.

Wil je kosteloos kennismaken en ontdekken of coaching iets voor jou is? Mail dan naar dana@danaploeger.nl. Of kijk eens op haar site www.danaploegercoaching.nl.

dana@danaploeger.nl   –   www.danaploegercoaching.nl

Marjon van Hofslot

Marjon van Hofslot

Assistent Backoffice

Marjon van Hofslot (1962) werkt bij ons centrum sinds 2022 als receptioniste/telefoniste. Bij binnenkomst is zij de eerste persoon die u achter de balie aantreft. Zij maakt niet alleen de afspraken, maar regelt ook legio zaken achter de schermen, zoals de website en de backoffice. Ze heeft een neus voor het snel oppakken en structureren van dingen. Marjon begon haar carrière ooit als kapster en werkte daarna als receptioniste, managementassistente en HR-medewerker bij een woningcorporatie. Ze geniet nu van het persoonlijke contact met patiënten en haar gezellige collega’s. In haar vrije tijd mag Marjon graag lange afstandswandelingen maken, ze liep al eens het Pieterpad en is nu bezig met het Zuiderzeepad.

Marjon is werkzaam op maandag, woensdag en donderdag. Ze is bereikbaar via info@fysiocentrumhoogland.nl.

 

CONTACTGEGEVENS


Kerklaan 6, 3828 EB Hoogland

033 – 480 24 77

info@fysiocentrumhoogland.nl

STEL HIER UW VRAAG


OPENINGSTIJDEN


Maandag       8.00 – 21.00 uur

Dinsdag          7.30 – 21.00 uur

Woensdag     8.00 – 19.00 uur

Donderdag    8.00 – 21.00 uur

Vrijdag           7.30 – 18.00 uur