Coaching

Coaching
Op het moment dat je in je persoonlijke of werkzame leven vastloopt, kan een coach daarin iets betekenen. Met een coach ga je samen de issues en problemen bekijken en onderzoeken. Door bewustwording en inzicht te creëren, openen zich nieuwe deuren en bieden zich nieuwe mogelijkheden aan. Coaching helpt uw persoonlijke pad te (her)vinden.
Een coach bepaalt daarbij niet de route, die bepaalt u zelf.
Samen kijken welke kant op te gaan. Een strategie uitstippelen die bij u past. Tegenwoordig noemen veel mensen zich coach. Daarom is het belangrijk een gecertificeerd coach met de nodige ervaring te zoeken. Bij Fysio Centrum Hoogland werkt een erkend algemeen coach en een biografisch coach i.o.

Wat is coaching?
Via erkende coachtechnieken kijken we samen naar vraagstukken die spelen. De problematiek doorgronden en aangaan. Onbewuste oorzaken naar boven halen om zo weer bij jezelf terecht te komen. In een aantal gesprekken kijken we samen naar oplossingen en antwoorden. Het gaat hier om bewustwording en een ander licht op de zaak, waardoor weer beweging ontstaat. In korte tijd merk je vooruitgang, zowel in de privésituatie als op het werk. Bij biografisch coaching draait het specifiek om je levensloop en begrip krijgen voor invloeden op je persoonlijke biografie. Hierbij speelt ook inzicht krijgen een grote rol.

Met welke vragen naar een coach?
In ieders leven ontstaan vragen en moeilijkheden waar we graag een antwoord op vinden.
Het gaat vaak om vragen als:
• Wat zijn mijn kwaliteiten?
• Wat wil ik veranderen op mijn werk?
• Waar wil ik mijn energie aan besteden?
• Hoe kom ik tot keuzes?
• Hoe komt het dat ik vaak moe en gestrest ben?
• Hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé?
• Welke patronen zitten mij in de weg?

Coaching is geen vervanging voor reguliere psychotherapie of psychiatrische hulp. Wanneer bij de intake blijkt dat de problematiek niet passend is voor een coachingtraject, verwijzen wij door naar andere therapeuten.

Wilt u een afspraak maken met een coach? Klik dan hier.