Overgewicht

Overgewicht
Een betere conditie, afbouw van uw medicatie, kleding die beter past, afvallen, schoenen die u weer kan strikken, geld besparen, u fitter voelen, kunnen doen wat u wilt doen op een dag: iedereen heeft zo zijn eigen reden om gezonder te willen leven. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een gezonde leefstijl gemiddeld vijftien jaar ouder worden dan hun ongezond levende generatiegenoten. Voor mannen is dit verschil gemiddeld 8,5 jaar. Zeker de moeite waard dus om aandacht aan een gezonde leefstijl te besteden. Fysio Centrum Hoogland is medeoprichter van het Amersfoortse overgewichtprogramma ‘KeiVitaal’, waarbij u onder professionele begeleiding werkt aan een gezonde en actieve leefstijl. Bewegen en voeding staan daarbij centraal. Fysio Centrum Hoogland staat garant voor het beweegonderdeel van KeiVitaal. Onze fysiotherapeut Caspar Tittse is tevens voorzitter van het programma KeiVitaal.

Wat houdt ‘KeiVitaal’ in?
KeiVitaal is een ketenprogramma bedoeld voor mensen met obesitas of overgewicht. In dit programma werken huisartsen, diëtisten en fysiotherapeuten samen. KeiVitaal bestaat uit een voedings- en beweegonderdeel en duurt maximaal een jaar. De mate van begeleiding en intensiteit is daarbij afhankelijk van uw gezondheidssituatie én behoefte. U heeft regelmatig contact met de leefstijladviseur over de voortgang. Samen met een fysiotherapeut bespreekt u uw beweegervaring, uw wensen en mogelijkheden om te bewegen. Hij of zij neemt ook een inspanningstest bij u af waarmee uw uithoudingsvermogen wordt getest. Hij of zij geeft u een beweegadvies en stemt dit af met de leefstijladviseur, die u wordt toegewezen door uw huisarts of diëtist. Dit kan betekenen dat u direct zelf aan de slag gaat met begeleiding van de fysiotherapeut. Of u kiest voor het begeleid beweegprogramma; u gaat eerst twee keer in de week in groepsverband bewegen, onder begeleiding van de fysiotherapeut. Na verloop van tijd (afhankelijk van uw persoonlijke doelen en voortgang) gaat u zelfstandig bewegen.

Na KeiVitaal
Het is de bedoeling dat uw gezondere leefstijl, na het volgen van het programma KeiVitaal, geïntegreerd is in uw dagelijkse leven. Alleen dan is de kans groot dat u het blijft volhouden.
Uw leefstijladviseur en fysiotherapeut zullen u al vroeg in het progamma stimuleren op zoek te gaan naar een vorm van beweging die bij u past. Natuurlijk kunt u ook in uw dagelijks leven wat actiever worden, door bijvoorbeeld naar uw werk te fietsen of iedere avond een korte wandeling te maken na het avondeten. Gezond en gevarieerd eten blijft vanzelfsprekend van belang.

Deelname aan KeiVitaal:
• u heeft obesitas of overgewicht, al dan niet in combinatie met een verhoogd cholesterol of hoge bloeddruk;
• u heeft diabetes, COPD of een hartaandoening;
• u bent gemotiveerd om meer te bewegen en gezonder te eten;
• u beweegt op dit moment weinig of niet.

Vergoeding
De kosten voor deelname aan het programma KeiVitaal worden, afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De deelnemende diëtisten en fysiotherapeuten kunnen voor u uitrekenen wat de kosten zijn. Na aanmelding via deze website wordt u telefonisch benaderd door de fysiotherapeut of diëtist. U kunt aan de hand van dit gesprek beslissen of u werkelijk het KeiVitaal programma gaat volgen.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.

Voor meer informatie www.keivitaal.nl