Medisch trainen

Medisch trainen
Medisch trainen is een begeleide en medisch verantwoorde training om uw gezondheid te herstellen, te bevorderen of te onderhouden. Het gaat hier om het begeleiden van mensen met een verminderde belastbaarheid. Die verminderde belastbaarheid kan komen door een blessure, revalidatie na een operatie, verkeerde houding tijdens de dagelijkse bezigheden, hart -en vaatziekten, longaandoeningen, rug -, knie- en schouderklachten, rsi(kans), stressfactoren, bekkeninstabiliteit en andere klachten.

Wat houdt medisch trainen in?
Deze manier van sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut geeft veiligheid bij het sporten en bewegen. Zo traint u op een verantwoorde manier aan uw conditie en belastbaarheid. Hierdoor verminderen uw klachten en blessures. Daarbij voelt u zich beter en fitter.

Voor wie is medisch trainen bedoeld?
Medisch trainen is bedoeld voor iedereen die gezond wil worden en blijven. Voor mensen met chronische aandoeningen bieden we het ‘Beweegprogramma’. We zien vaak dat mensen vanuit die therapie doorstromen naar de medische training. Vooral ook omdat ze het fijn vinden onder begeleiding en in een veilige setting te sporten. Wij hebben ook speciale beweeggroepen voor 70-plussers.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.