COPD

COPD
COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken. Als patiënt krijgt u het steeds vaker benauwd. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. In een vergevorderd stadium kunt u zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof. Fysio Centrum Hoogland biedt ‘Beweegprogramma COPD’.

Wat houdt het ‘Beweegprogramma COPD’ in?
Beweegprogramma COPD is een ketenzorgprogramma, waarbij we samenwerken met de huisarts, de praktijk ondersteunend huisarts (POH’er), de diëtist en de longverpleegkundige van het ziekenhuis. Fysio Centrum Hoogland verzorgt het beweeggedeelte van deze ketenzorg. Wij stellen samen met u een persoonlijk beweegprogramma op. Rekening houdend met uw mogelijkheden en beperkingen. De beweegprogramma start met een intake waarbij we uw zuurstofopnamecapaciteit en het zuurstofgehalte van uw bloed meten tijdens het bewegen. Ook meten we uw maximale hartslag. Alle overige zuurstofwaarden zijn al gemeten door uw POH’er en deze zijn op het moment dat u bij ons komt bij ons bekend. Op basis hiervan stellen we uw individuele beweegprogramma op. U gaat bewegen in een kleine groep onder begeleiding van één van onze gekwalificeerde fysiotherapeuten. U kunt na dit traject altijd doorstromen naar ons medisch trainingsprogramma.

Aanmelding en vergoeding of kosten
Voor deelname heeft u een verwijzing van uw POH’er of longverpleegkundige nodig.
De meeste verzekeraars vergoeden deelname gedeeltelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om dit na te kijken in uw zorgpolis. In aanvulling daarop geldt een beperkte eigen bijdrage.

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.