Bewegen voor 70-plussers

Bewegen voor 70-plussers

“Bent u 70+ en wilt u graag uw conditie verbeteren en uw gewrichten en spieren actief houden? Wilt u sportief bewegen om zolang mogelijk zelfstandig te blijven? Wilt u echt individuele begeleiding en niet alleen een schema in uw hand gedrukt krijgen en vervolgens maar zelf moeten aanmodderen? Dan is het programma ‘Bewegen voor 70-plussers’ iets voor u. Het is een medisch verantwoorde training om uw gezondheid te herstellen, te bevorderen of te onderhouden. Het gaat hier om het begeleiden van ouderen met een verminderde belastbaarheid en teruglopende vitaliteit. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht en balans. Die factoren die voor de ouder wordende mens zo belangrijk zijn.
Mocht u al beperkingen hebben, bijvoorbeeld in de heup of rug, dan kunt u ook aan deze vorm van training deelnemen. Het gaat er
juist om met die beperkingen zo goed mogelijk om te gaan. Wat kunt u nog wel en wat is voor u trainbaar?

Wat houdt het ‘Beweegprogramma 70+’ in?

Deze manier van bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut geeft veiligheid bij het sporten en bewegen. Het is speciaal toegespitst op uw leeftijd en eventuele lichamelijke beperkingen. Het programma bevat niet alleen beweging en inspanning, maar ook ontspanningsoefeningen. Zo traint u op een verantwoorde manier aan uw conditie en belastbaarheid. Hierdoor verminderen uw klachten en blessures. Daarbij voelt u zich beter en fitter. U beweegt met leeftijdsgenoten en kunt elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. U leert onderscheid te maken tussen normale lichamelijke verschijnselen bij belasting en inspanning en signalen die aangeven dat er iets niet in orde is. U leert weer vertrouwen op uw lichaam. U leert wat u nodig heeft om zelfstandig en gezond te bewegen.

Wandelgroep voor 70+ iedere donderdagmorgen

Vanaf ons fysiocentrum is een wandelgroep actief die iedere donderdagmorgen wandelt. Deze groep is speciaal voor de doelgroep 70+. Onder het motto ’Gezonder naar honderd’ wandelen omdat het nuttig is en zorgt voor een gezonde manier van oud worden. De 70+ wandelgroep is een initiatief van Aren Keizer, een 70+ Hooglander, en Fysio Centrum Hoogland. Het eerste doel van de wandelgroep is regelmatig bewegen en het tweede doel is gezelligheid. We lopen een rondje achter Leo’s Oord, de Martinus kerk en dan over het wandelpad langs Kattenbroek en komen via de Engweg weer terug naar Fysio Centrum Hoogland. Daar is dan gelegenheid voor een kop koffie of thee aan de koffietafel. Bij de fysiotherapeuten van Fysio Centrum Hoogland kunt u uw vragen stellen over bewegen voor ouderen. Fysio Centrum Hoogland biedt vele mogelijkheden om ouderen te adviseren en te begeleiden bij de fysieke bezwaren van het ouder worden.

Wat levert het ‘Beweegprogramma 70+’ op?

– vitaliteit
– minder stramme spieren en gewrichten
– minder kans op vallen
– preventie van ziekten en aandoeningen
– meer energie

Wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.