Nieuws van Fysio Centrum Hoogland

Informatie ochtend borstkanker op 31 oktober

Op zaterdagochtend 31 oktober van 10.00 tot 12.30 stelt Fysio Centrum Hoogland aan de Kerklaan 6, haar deuren open in het kader van Oktober Borstkankermaand. Patiënten, familie en naasten die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker, kunnen vrijblijvend informatie vragen. Wij geven adviezen over evtuele behandelmogelijkheden binnen de fysiotherapie en adviezen over voeding en training.

Lees verder

Pedicure, GZ-psycholoog en triggerpointcoach starten in Fysio Centrum Hoogland

Vanaf 1 november is het team van Fysio Centrum Hoogland uitgebreid met een triggerpointcoach/sportmasseur, psycholoog en pedicure. Samen met deze nieuwe behandelaars biedt het centrum een compleet pakket (para)medische zorg. Wij zijn gespecialiseerd in klachten aan het houding- en bewegingsapparaat,  kanker en diabetes.

v.l.n.r.  Ellen van de Fijnegeer (pedicure), Reina Koelewijn (triggerpoint coach) en Bettina Sari (GZ-psycholoog en mindfulnesstrainer)

v.l.n.r. Ellen van de Fijnegeer (pedicure), Reina Koelewijn (triggerpoint coach en sportmasseur) en Bettina Sari (GZ-psycholoog en mindfulnesstrainer)

Ter introductie vertellen de nieuwe behandelaars wat hun specialiteit is:

Bettina Sari, GZ-psycholoog en mindfulnesstrainer: “Ik ben gezondheidszorgpsycholoog en mindfulnesstrainer. Sinds mijn studie ben ik geïnteresseerd in de wisselwerking tussen lichaam en geest. De laatste jaren heb ik veel mensen begeleid die te maken hebben (gehad) met kanker en andere levensbedreigende en chronische ziekten. Het werken in Fysio Centrum Hoogland vind ik inspirerend omdat het de mogelijkheid geeft voor mensen om in één pand aandacht te besteden aan fysiek én psychisch welzijn. In 2014 zal ik naast de individuele begeleiding ook mindfulnesstrainingen aanbieden. Ik ben aangesloten bij Isis-psychologen (www.isis.nl) Dit betekent dat behandelingen (vijf gesprekken) worden vergoed uit de basisverzekering.”

Ellen van de Fijnegeer, pedicure: “Ik ben sinds 1992 gediplomeerd pedicure en woon in Hoogland. Ik heb tevens mijn aantekening voor Diabeten en Reuma. Wat is er nu zo boeiend aan dit verhaal? Eigenlijk niet zoveel, totdat je zere voeten krijgt en er graag iets aan wil laten doen. Je kunt ook om gezondheidsredenen een pedicure nodig hebben. De pedicure is geen garantie dat je van je zere voeten af komt. Ik kan je er wel mee helpen of doorverwijzen naar de juiste persoon. Na 17 jaar een salon aan eigen huis, ben ik nu aan de slag gegaan aan de Kerklaan. Bij Fysio Centrum Hoogland werkt een leuk team enthousiaste fysiotherapeuten met wie ik met veel plezier samenwerk.”

Reina Koelewijn, triggerpointcoach en sportmasseur: “Ik ben gelicentieerd triggerpointcoach en sportmasseur en geboren in Hoogland. In november 2009 ben ik voor mezelf begonnen als sportmasseur in Nieuwland. Al snel raakte ik geïnteresseerd in triggerpoints en ondervond ik hoeveel betere resultaten je kunt behalen met deze behandeling. Het ontstaan en de behandeling van (chronische) pijn boeit mij zeer. Ik ben ervan overtuigd dat door kennisuitwisseling met meerdere behandelaars je betere resultaten krijgt. Daarom ben ik blij met de samenwerking bij Fysio Centrum Hoogland. Zo kunnen wij ons onderscheiden van andere (fysio)centra.”

Voor meer informatie of een behandeling kunt u terecht bij www.fysiocentrumhoogland.nl of bel 033-4802477.  

 

Lees verder

Wandelen voor 70-plussers in Hoogland

Onder het motto ’Gezonder naar honderd’ start dit najaar een wandelgroep voor 70+  bewoners uit Hoogland en Amersfoort-Noord. Bewegen is nuttig en zorgt voor een gezonde manier van oud worden. De 70+ wandelgroep is een initiatief van Aren Keizer, een 70+ Hooglander, en Fysio Centrum Hoogland.

Vanaf 5 september gaan we iedere donderdagmorgen om 10:30 uur wandelen vanaf Fysio Centrum Hoogland aan de Kerklaan 4 (voorheen Rabobank-gebouw). Het eerste doel van de wandelgroep is regelmatig bewegen en het tweede doel is gezelligheid. We lopen een rondje achter Leo’s Oord, de Martinus kerk en dan over het wandelpad langs Kattenbroek en komen via de Engweg weer terug naar Fysio Centrum Hoogland. Daar is dan gelegenheid voor een kop koffie of thee aan de koffietafel.

Bij de fysiotherapeuten van Fysio Centrum Hoogland kunt u uw vragen stellen over bewegen voor ouderen. Fysio Centrum Hoogland biedt vele mogelijkheden om ouderen te adviseren en te begeleiden bij de fysieke bezwaren van het ouder worden.

Kosten per wandeling:  € 2,–  onder meer voor de koffie/thee.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Aren de Keizer (06-55188874) of Fysio Centrum Hoogland.

Meld u aan via 033 – 4802477 of info@fysiocentrumhoogland.nl

Hier kunt u de folder downloaden: Folder wandelgroep 70plussers

Lees verder

Fysio Centrum Hoogland opent 1 mei

Op 1 mei opent Fysio Centrum Hoogland haar deuren in het voormalig Rabobank-gebouw aan de Kerklaan. Een nieuwe praktijk met vertrouwde gezichten.

Het is een nieuwe praktijk, maar het wordt gerund door bekende Hooglandse fysiotherapeuten die zich hebben verenigd in dit nieuwe centrum. Alle patiënten van deze praktijken verhuizen vanzelfsprekend mee naar de nieuwe locatie. De oprichters van dit centrum zijn: Jeroen van der Hoeven van praktijk Mirani-Van der Hoeven (Kolkrijst), Linda Henebiens – Tukker van Tukker Fysiotherapie (Kabof) en Caspar Tittse van Confisio (Kabof). Zij zagen een gouden kans om een fysiotherapiepraktijk voor Hoogland en omstreken in dit prachtige pand te starten.

Lees verder

Bankgebouw flink verbouwd voor Fysio Centrum

De laatste weken is er hard gewerkt in het voormalige pand van de Rabobank in de kern van Hoogland. Menigeen liep al even naar binnen om aan de bouwvakkers van Schoonderbeek te vragen wie het voormalig bankgebouw ging betrekken? Iedereen mag het nu weten. Hier komt het nieuwe centrum voor fysiotherapie en manuele therapie: Fysio Centrum Hoogland. Fysiotherapeuten Marian Alink – Koek, Caspar Tittse, Linda Henebiens – Tukker  en Jeroen van der Hoeven van het nieuwe Fysio Centrum Hoogland (v.l.n.r.) volgden de verbouwing op de voet.

Lees verder